Wat helpt tegen hoesten?

Wat helpt tegen hoesten?Hoesten ontstaat doordat je keel irriteert, bijvoorbeeld door stof of een verkoudheid. Het is een natuurlijke manier van het lichaam om de luchtwegen en de longen schoon te maken. Door te hoesten verwijder je slijm en stof uit je keel, luchtpijp en longen.

Veel hoestjes, zoals bijvoorbeeld door een griep of verkoudheid, verdwijnen vanzelf. Soms duurt dit wel even en kun je er goed ‘gek’ van worden. Er zijn manieren om je beter te voelen. Wat kan helpen als je ‘s nachts wakker ligt van het hoesten, is een extra kussen onder je hoofd. Doordat je schuiner ligt, zal je minder snel gaan hoesten.

Honing

Drink ook veel vocht of gebruik een luchtbevochtiger om een geïrriteerde keel te verzachten en slijm los te maken. Ook een beetje honing kan helpen. Verschillende studies tonen aan dat honing hoest kan verlichten. Let op: geef geen honing aan kinderen jonger dan 12 maanden. In honing kunnen bacteriën zitten waar baby’s ziek van kunnen worden.

Slijmhoest

Je kunt last hebben van verschillende soorten hoest. Heb je last van slijmhoest? Dan kun je het beste een hoestmiddel nemen dat ‘slijmoplossend’ werkt. Hoest je veel slijm op? Neem dan contact op met je huisarts om te zien wat de beste behandeling is voor jou.

About the Author: Freek Aerle