6 tips om te besparen op je autoverzekering

Veel mensen die in deze periode een auto willen kopen, wachten even tot het vakantiegeld is gestort. Weet je al welke auto het gaat worden? Dan kun je je alvast gaan verdiepen in je autoverzekering. Deze zes tips gelden natuurlijk ook als je wilt checken of je bestaande autoverzekering goedkoper kan.

1. Kies de juiste dekking voor je autoverzekering

Je kunt kiezen voor een WA-, beperkt casco- of allriskverzekering. Maar welke past het best bij je auto?

Het premieverschil tussen verschillende dekkingen is niet altijd heel groot. Soms scheelt het maar een paar euro om je auto niet alleen WA maar beperkt casco te verzekeren. Maak een vergelijking van autoverzekeringen om te zien wat een ruimere dekking jou extra kost.

2. Vergelijk autoverzekeringen

Er zijn tientallen autoverzekeringen waaruit je kunt kiezen. En die verschillen niet alleen erg in prijs, maar ook in polisvoorwaarden. Door bij Independer autoverzekeringen te vergelijken vindt je snel de autoverzekering die het best bij je past.

Ook als je al een autoverzekering hebt, is het verstandig om af en toe eens te checken of je nog goed zit. Want je auto wordt ouder en premies veranderen. En misschien ben je wel verhuisd, is je gezinssituatie veranderd of rijd je minder kilometers.

3. Neem een hoger eigen risico

Vaak kun je met een hoger eigen risico zoveel besparen dat dit gemakkelijk opweegt tegen die ene keer dat je schade hebt. Het laagst mogelijke eigen risico lijkt soms interessant, omdat je dan bij schade maar een klein deel zelf betaalt. Maar met wat geld achter de hand, is het in the end slimmer om te kiezen voor een hoger eigen risico.

4. Per jaar betalen in plaats van per maand

Veel mensen kiezen automatisch voor een maandbetaling. Want: in één keer je autoverzekering voor een jaar betalen klinkt niet erg aantrekkelijk. Maar je kunt hierdoor wel besparen, tot wel 6% per jaar! Heb je hiervoor voldoende geld achter de hand? Dan kan kiezen voor een jaarbetaling dus een slimme manier zijn om te besparen.

5. Ben je niet over verzekerd?

Nederlanders staan erom bekend zich overal voor te verzekeren. Maar let wel op dat je niet dubbel verzekerd bent voor bepaalde dingen. Ongemerkt kun je anders jaren te veel betalen. Zonde dus! Ga daarom ook voor jezelf na:

Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Check dan of je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering hebt. De kans is groot dat bij je losse rechtsbijstandverzekering al een verkeersdekking hebt. Dan is een rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering dus niet nodig.
Heb je een pechhulpverzekering bij je reisverzekering afgesloten? Dan hoef je dit dus niet meer te verzekeren bij je autoverzekering.

6. Betaal kleine schades zelf

Heb je een kleine schade gereden? Dan kan het slim zijn om die zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verlies je namelijk meestal (een deel van) je no-claimkorting. De premie voor je autoverzekering stijgt daardoor. Maak even een rekensommetje: soms is het veel voordeliger om een kleine schade zelf te betalen, dan jarenlang een hogere premie.

Mocht je 25 of ouder zijn dan is het altijd interessant om te kijken naar een besparing op je autoverzekering volgens het Algemeen dagblad. En, is het je gelukt om geld te besparen op je autoverzekering?

About the Author: Freek Aerle